Item image

El Bacha Alba Iulia

Program:
Luni:
12.00 - 23.30
Marti:
12.00 - 23.30
Miercuri:
12.00 - 23.30
Joi:
12.00 - 23.30
Vineri:
12.00 - 23.30
Sambata:
12.00 - 23.30
Duminica:
12.00 - 23.30

Va intrebati ce aduce nou restaurantul libanez El Bacha? Un strop de cultura culinara libaneza. Situat intre orient si occident, Libanul este o tara cu o bogata cultura culinara cu origini in timpurile istorice si care a adunat cu mandrie influente din diferitele drumuri internationale care se intalnesc pe teritoriul sau. Arta culinara specifica poporului libanez cu influentele sale atat de natura orientala cat si de origini occidentale au sedus si fascinat gurmanzi din intreaga lume. Dar si mai interesanta este filosofia care sta la baza acestor traditii, caci in Liban mancarea este o oda adusa vietii si bucuriei de a trai.

De aceea, mancarea libaneza este intotdeauna proaspata si plina de arome puternice. In plus, atunci cand ne gandim la bucataria libaneza, trebuie sa acordam o atentie deosebita felului in care mancarurile sunt servite. In cadrul acestei traditii culinare, masa este compusa din mai multe mezze – o conceptie asemanatoarea tapas-urilor spaniole. De aceea, masa in cultura culinara libaneza este intotdeauna bogata in arome, gusturi delicioase si mirosuri imbietoare. Acesta este unul dintre primele lucruri pe care le veti observa imediat ce calcati pragul oricareia dintre restaurantele El Bacha din capitala.

Beneficiind de doua locatii de top, una in Piata Alba Iulia si a doua in strada Constantin Sandu Aldea, casa El Bacha ofera bucurestenilor posibilitatea de a gusta cateva dintre deliciile culinare ale Libanului fara ca cel putin sa iasa din oras. Chiar in inima capitalie, veti putea incerca sa intelegeti ce a facut aceasta bucatarie atat de renumita in intreaga lume. Sa fie gustarile calde cunoscute sub numele de sambusik si delicioasele lor umpluturi? Sa fie deserturile tipic orientale? Baclavaua? Cataiful? Patiseriile pline de sirop si fistic?

Nimeni nu va sti sa va raspunda cu siguranta la aceasta intrebare deoarece multe dintre felurile de mancare apartinand acestei culturi si-au creat un nume la nivel international, dar un lucru este cert: o masa la restaurantul El Bacha va va ajuta sa intelegeti ce inseamna bucataria traditionala libaneza si va va convinge ca merita sa reveniti. Va veti intoarce aici cu prima ocazie si veti aduce cu dvs. si alti prieteni pentru ca si acestia sa se bucure de atmosfera intima a resturantului El Bacha, de mancarurile sale pline de arome si surprinzator de gustoase sau de vinurile de colectie disponibile pe meniul acestui local. El Bacha este un nume care se recomanda singur, pe care il recomanda prietenii si care va figura pe lista dvs. de restaurante preferate din capitala.