Daca iti doresti ca pentru cateva ore sa te relaxezi intr-o adevarata laguna, departe de zgomotul si agitatia Bucurestiului atunci iti recomandam restaurantul Laguna Verde. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te urci in masina, iar dupa numai 15 minute de condus ai si ajuns intr-o veritabila oaza de liniste. Aici, in cadrul unui restaurant cu specific pescaresc, poti lua masa in mijlocul naturii admirand oglindirea norilor in albastrul valurit al lacului.
Lacul Balotesti era inainte doar o balta pentru pescuit, insa acum a fost transformat intr-un adevarat complex turistic. Modernizat si cu un nume feeric, Complexul Laguna Verde reprezinta mic refugiu verde aflat la marginea lacului. Poti alege sa te cazezi intr-una dintre vilele sale cochete construite pe malul apei, sa pescuiesti pe balta sau sa savurezi mancare cu specific pescaresc servita pe terasa restaurantului sau. Indiferent daca iti doresti sa te bucuri de o masa servita intr-un decor mirific sau sa petreci cateva momente departe de oras, Laguna Verde este locul potrivit.
Laguna Verde este totodata un loc pefect pentru a petrece timpul in compania familiei. Complexul este dotat cu locuri de joaca pentru copii, ponei pe care cei mici pot invata sa calareasca, hidrobiciclete, jet skyuri, canoe si barci. Fiecare membru al familiei isi poate gasi activitati si indeletniciri diferite astfel incat timpul petrecut la malul lacului sa reprezinte o experienta de neuitat.
Meniul restaurantului reprezinta o combinatie echilibrata intre bucataria romaneasca si cea mediteraneana. Aici vei gasi atat iahnie de fasole sau sorici, cat si ton rosu, caracatita sau fructe de mare. Ingredientele folosite sunt dintre cele mai proaspete si naturale: peste din balta proprie, alimente de la producatorii locali, iar ingredientele usor exotice sunt atent alese de la cei mai de incredere furnizori.
Din momentul in care am coborat din masina si am vazut privelistea lacului am fost cuceriti. Este realmente un mic paradis. Masa ne-am ales-o pe terasa, cat mai aproape de margiea apei, iar chelnerul a venit destul de repede pentru a ne prezenta meniul. Trebuie sa recunoastem ca rasfoind atatea pagini ticsite de bunatati culinare care de care mai plastic denumite ne-a fost destul de greu sa ne hotaram. Insa, intr-un final am decis sa luam Somon la Gratar cu Sparanghel si Oregano, Pui la Jar in Tepuse Servit in Crusta de Mustar, Pastrama de Berbecut cu Mamaliguta si Icre de Stiuca. Din clipa in care am transmis comanda si pana aceasta ne-a fost servita imaginatia si simturile noastre au luat-o razna incercand sa ghiceasca intensitatea si bogatia aromelelor ce urmau a ne fi servite in farfurie. Poate singurul lucru care a reusit sa ne tempereze a fost frumusetea naturii ce se asternea in fata ochilor nostrii.
A durat foarte mult sa ni se aduca mancarea, insa cand in sfarsit am inceput degustarea ni s-a parut ca a meritat lunga asteptare. Fiecare fel a fost gustos si frumos prezentat in farfurie. Am inceput cu somonul la gratar cu sparanghel si oregano, cu care am stiut din primul moment ca nu aveam cum sa dam gres. Foarte bun si aromat. Apoi Puiul la jar in tepuse servit in crusta de mustar s-a dovedit a fi doar un nume sofisticat, gustul fiind cat se poate de banal. Pastrama de berbecut servita alaturi de mamaliguta a fost frageda si bine condimentata, iar icrele de stiuca de asemenea proaspete si bune. Cei care nu conduc la intoarcere pot alege cu incredere vinul la carafa. Este foarte bun.
Si totusi cum sunt preturile mancarii de la Laguna Verde? Preturile sunt cat se poate de rezonabile. Rasfoind meniul si facand o medie am ajuns la concluzia ca masa pentru o persoana compusa din aperitiv/ciorba, fel principal, desert si bautura costa in jur de 75 de lei.
Restaurantul Laguna Verde reuseste sa multumeasca orice capriciu culinar datorita meniului sau variat si rafinat. Aici va puteti delecta nu numai cu preparate cu specific mediteranean si pescaresc, dar mai ales cu pitorescul decorului sau.