Item image

White Olive

White Olive este un restaurant cu specific oriental situat in zona Decebal. Locatia in sine nu este spectaculoasa, localul fiind amenajat intr-o casa care nu aduce foarte mult cu un restaurant. Interiorul este la fel de banal, lipsind cu desavarsire elementele de decor care sa iti sugereze ca te afli intr-un local elegant in care se serveste mancare. Insa, fiind un fan convins al bucatariei orientale nu am putut rezista impulsului de a incerca gustul preparatelor sale.

Meniul White Olive include numeroase si variate feluri de mancare orientale precum tabule, humus, piept de pui condimentat cu mirodenii exotice si celebra baclava. Rasfoind meniul, am observat cu usurinta ca produsele au preturi destul de rezonabile. Fara indoiala, preparatele de la White Olive sunt cu cel putin 20% mai ieftine decat mancarea servita in majoritatea restaurantele libaneze din Bucuresti.

Dupa o studiere atenta a produselor din meniu, am ales sa comand Cartofi Picanti, Orez Biriani, Falafel, Frigarui de Pui, Salata Tabule si o Limonada. Restaurantul nu era foarte aglomerat, motiv pentru care comanda mea a fost gata in vreo 20-25 de minute.  Datorita atmosferei calme si relaxate din local, precum si a muzicii orientale abia am sesizat trecerea timpului de preparare. Pana sa imi dau seama, ospatarul imi aducea primele feluri de mancare. Poate va intrebati: cum este mancarea de la White Olive? Ei bine, este buna. Insa nu a reusit sa ma impresioneze. Portiile sunt mari, ingredientele proaspete, condimentele corect folosite, insa nimic spectaculos in ceea ce priveste gustul.

Servirea a fost foarte buna, daca e sa ma refer doar la amabilitatea si promptitudinea personalului. Insa, modul in care aleg sa respecte comanda clientului lasa mult de dorit. Mai exact, au facut doua greseli in ceea ce priveste comanda mea. In loc de Orez Biriani, mi-au adus Orez cu Carne. Probabil pe acesta il aveau deja pregatit si s-au gandit ca nu voi observa diferenta. Iar apoi, in loc de Salata Tabule mi-au adus o alta salata. Am fost vizibil deranjat de aceste greseli repetate , insa spre bucuria mea salata nu a fost trecuta in nota de plata. Evident, acest lucru a reusit sa aduca un echilibru in impresia pe care mi-a lasat-o White Olive in urma acestei vizite.

White Olive este un restaurant oriental care ofera o atmosfera intima si relaxanta, o diversitate de preparate traditionale libaneze si preturi deosebit de accesibile. Este un loc unde poti savura in tihna o masa gustoasa cu prietenii sau familia, fara a cheltui la fel de mult ca in restaurantele orientale de renume din Bucuresti. Si desi este posibil ca ospatarul sa iti mai greseasca produsele din comanda, poti fi sigur ca va fi dispus sa remedieze problema cu profesionalism si amabilitate.